Maková štrúdľa
Maková štrúdľa s čerešňami
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
90 minút príprava |
Postup- Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme
papierom na pečenie. Čerešne umyjeme, odstopkujeme
a odkôstkujeme. Dáme do hrnca spolu
s mletou škoricou, kryštálovým a vanilkovým cukrom.
- Zmes podlejeme malým množstvom vody
a dusíme asi 15 minút do úplného zhustnutia, pridáme
mak, môžeme pridať aj štamprlík brandy.
Pláty štrúdľového cesta (okrem posledného) potrieme vychladnutým roztopeným maslom
a naukladáme na seba.
- Do stredu nanesieme vychladnutú čerešňovú
plnku s makom a zrolujeme. Pripravenú štrúdľu opatrne
prenesieme na plech a potrieme vajíčkom. Štrúdľu dáme piecť do vyhriatej
rúry na 30–40 minút. Štrúdľu vyberieme a necháme vychladnúť. Poprášime práškovým cukrom a nakrájame.
|