Maková plnka excelentná (fotorecept )

Autor receptu: jerica

@jerica Pridávam recept , ďaľšiu inšpiráciu do kysnutých závinov , rohlíkov , koláčov,,,, Takto robím plnku , bratislavké "bajgle" ale aj do rohlíkov od roku 2000 , recept bol v týždenníku Slovenka. Poznámka: keď by sa vám plnka pred natieraním na závin zdala hustá , môže sa rozriediť podľa ľubovôle , trochou horúcej vody alebo mlieka.Ja radšej zvolím vodu.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. do vriacej vody dám krupicový cukor ,
  2. do sladkej vriacej vody pridám mletý mak,premiešam,nechám minútu prejsť varom
  3. pridám jednu kávovú lyžičku pernikové korenie
  4. nastrúham kúru z jedného citróna
  5. pridám jeden a pol polievkovej lyžice medu
  6. premyté biele hrozienka dám do do vody málinko prehriať,zcedím vodu , dám na hrozienka rum cc 1,5 PL
  7. pridám môj zaváraný slivkový džem
  8. pridám balíček vanilkového cukru , ale keď máte vanilkové stúčky,je dobre na začiatku pridať do maku zotretú vanilku zo strúčika. Všetko zľahka premiešam.