Maková plnka excelentná (fotorecept )
Autor receptu: jerica
@jerica Pridávam recept , ďaľšiu inšpiráciu do kysnutých závinov , rohlíkov , koláčov,,,, Takto robím plnku , bratislavké "bajgle" ale aj do rohlíkov od roku 2000 , recept bol v týždenníku Slovenka.
Poznámka: keď by sa vám plnka pred natieraním na závin zdala hustá , môže sa rozriediť podľa ľubovôle , trochou horúcej vody alebo mlieka.Ja radšej zvolím vodu.
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- do vriacej vody dám krupicový cukor ,
- do sladkej vriacej vody pridám mletý mak,premiešam,nechám minútu prejsť varom
- pridám jednu kávovú lyžičku pernikové korenie
- nastrúham kúru z jedného citróna
- pridám jeden a pol polievkovej lyžice medu
- premyté biele hrozienka dám do do vody málinko prehriať,zcedím vodu , dám na hrozienka rum cc 1,5 PL
- pridám môj zaváraný slivkový džem
- pridám balíček vanilkového cukru , ale keď máte vanilkové stúčky,je dobre na začiatku pridať do maku zotretú vanilku zo strúčika. Všetko zľahka premiešam.