Maková bábovka so zemiakmi fotorecept
Ďalší recept z babičkovských. Veľmi chutná a jemná.
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g uvarené |
|
3 ks |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
80 g celý |
|
troška |
|
Na posypanie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V miske si vyšľaháme mäkké maslo s cukrom a postupne pridáme žĺtky. Bielky vyšľaháme zvlášť.
-
2
Do vyšľahaného masla zašľaháme varené zemiaky.
-
3
Pridáme ostatné suroviny s vyšľahaným snehom a zamiešame.
-
4
Cesto rovnomerne rozotrieme do vymastenej bábovkovej formy a upečieme.
-
5
Pečieme asi 45 minút pri 170-180 °C.
-
6
Po vychladení pocukrujeme.
Diskusia k receptu