Hrnčeková maková bábovka
Foto: helena10
Po Vianociach mi ostal mletý mak, tak som upiekla hrnčekovú bábovku s makom.
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 hrnček (mletý) |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 ČL (nemusí byť) |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
1. spôsob: Premiešame suché suroviny, pridáme všetky tekuté a vymiešame spolu. Hotovo. 2. spôsob: Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. Premiešame sypké suroviny, pridáme žĺtky, mlieko, olej a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Hotovo.
- 2
Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť na 170 stupňov, na cca 35 minút. Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom (alebo polejeme citrónovou polevou).
Tiež maková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu