Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept)

Autor receptu: babav

Recept na tuto chutnu babovku pochadza z mojich oblubenych receptov v NY Times magazine.Je to pochutka pre vsetkych co lubia mak a makove.

10-12
porcií
30 minút
príprava
55-60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. 1šálka=250ml
    Mak zalejeme mliekom a na platni sporaka privedieme k varu. Odstavime a nechame vychladnut ( 20 minut).
  2. Odmeriame si potrebne mnozstva surovin.
  3. Zltky a bielka od seba oddelime .
  4. Najskor vyslahame zmaknute maslo s cukrom, potom prislahame zltky.
  5. Dalej postupne pridame mak s mliekom,vanilku a muku preosiatu so solou a praskom do peciva.
  6. Nakoniec uz iba rucne primiesame tuhy sneh z bielkov.
  7. Hotovym cestom naplnime maslom vymastenu a mukou vysypanu formu.Pecieme v rure predhriatej na 160 stupnov C zhruba 1 hodinu.
  8. Upecenu babovku po 15 minutach oddychu vo forme vyklopime.
  9. Vychladnutu pocukrujeme a mozeme vychutnat samu o sebe ,alebo s cerstvym ovocim .Mala som prave cierne maliny,ale aj ine kysle ovocie je chutovo vhodne.
  10. Porcia .