Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept)
Autor receptu: babav
Recept na tuto chutnu babovku pochadza z mojich oblubenych receptov
v NY Times magazine.Je to pochutka pre vsetkych co lubia mak a makove.
10-12 porcií |
30 minút príprava |
55-60 minút na 160 °C |
Postup
- 1šálka=250ml
Mak zalejeme mliekom a na platni sporaka privedieme k varu.
Odstavime a nechame vychladnut ( 20 minut). - Odmeriame si potrebne mnozstva surovin.
- Zltky a bielka od seba oddelime .
- Najskor vyslahame zmaknute maslo s cukrom,
potom prislahame zltky.
- Dalej postupne pridame mak s mliekom,vanilku a muku
preosiatu so solou a praskom do peciva.
- Nakoniec uz iba rucne primiesame tuhy sneh z bielkov.
- Hotovym cestom naplnime maslom vymastenu a mukou vysypanu
formu.Pecieme v rure predhriatej na 160 stupnov C zhruba 1 hodinu.
- Upecenu babovku po 15 minutach oddychu vo forme vyklopime.
- Vychladnutu pocukrujeme a mozeme vychutnat samu
o sebe ,alebo s cerstvym ovocim .Mala som prave cierne
maliny,ale aj ine kysle ovocie je chutovo vhodne.
- Porcia .