Foto: dudina
Tieto pagáčiky robievam na každú príležitosť, pretože vydržia dlho mäkkučké.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka, droždia, soli, žltka, oleja, múky vypracuujeme cesto, ktoré necháme kysnúť približne 50 min.
- 2
Po vykysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme veľký plát cesta. Na cesto postruhame polovicu ošupaných uvarených zamiakov a polovicu palmarínu.
- 3
cesto poskladaj ako pansku vreckovku.. ( zdola hore, sprava do ľava ).. zložene cesto rozvalkame opať na veľký plát na cesto postruhame zvyšné zemiaky a palmarín.. zas cesto poskladame. po tejto procedúre rozvalkame cesto na hrúbku 2 cm a vykrajujeme väčšie alebo mänšie kolieska.. ja som urobila väčšie. Kolieska poukladáme na vymastený a múkou posypaný plech.. každe koliesko potrieme žltkom a posypeme bud makom, sezamom, morskou solou, Dáme piecť do vyhriatej rúre na 180C približne 25-30 minut...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu