Mäkkučké pagáče

dudina - bez fotkydudina, 14. decembra 2012
Mäkkučké pagáče
Foto: dudina

Tieto pagáčiky robievam na každú príležitosť, pretože vydržia dlho mäkkučké.

80
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1
1 čl
1
5 dcl
2 dcl
1 kg
1




Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia, soli, žltka, oleja, múky vypracuujeme cesto, ktoré necháme kysnúť približne 50 min.

  2. 2

    Po vykysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme veľký plát cesta. Na cesto postruhame polovicu ošupaných uvarených zamiakov a polovicu palmarínu.

  3. 3

    cesto poskladaj ako pansku vreckovku.. ( zdola hore, sprava do ľava ).. zložene cesto rozvalkame opať na veľký plát na cesto postruhame zvyšné zemiaky a palmarín.. zas cesto poskladame. po tejto procedúre rozvalkame cesto na hrúbku 2 cm a vykrajujeme väčšie alebo mänšie kolieska.. ja som urobila väčšie. Kolieska poukladáme na vymastený a múkou posypaný plech.. každe koliesko potrieme žltkom a posypeme bud makom, sezamom, morskou solou, Dáme piecť do vyhriatej rúre na 180C približne 25-30 minut...

Diskusia k receptu

hubata
Pagáčiky sú fajn, poznám ale nepoznám ako sa skladá pánska vreckovka ...... hihi musím si pozháňať pána, čo nepoužíva papierové vreckovky. Vďaka za receptík, patrí u nás ku klasike: stačí k nim nejaká hustejšia polievka a je to.
piczur
mňam, hneď som si k tomu predstavila fazuľovú kyslú polievku, už veľmi dávno sme nemali, ďakujem za pripomenutie, dnes mám vyriešený problém čo variť :) :) :) pekný deň
babicka
Ak sú zemiakové,tak sú určite výborné.Mám iný recept,ale tvoj sa mi páči.Ukladám do KK!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia