Mäkkučké pagáče
Autor receptu: dudina
Tieto pagáčiky robievam na každú príležitosť, pretože vydržia dlho mäkkučké.
80 porcií |
80 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka, droždia, soli, žltka, oleja, múky vypracuujeme cesto, ktoré necháme kysnúť približne 50 min.
- Po vykysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme veľký plát cesta. Na cesto postruhame polovicu ošupaných uvarených zamiakov a polovicu palmarínu.
- cesto poskladaj ako pansku vreckovku.. ( zdola hore, sprava do ľava ).. zložene cesto rozvalkame opať na veľký plát na cesto postruhame zvyšné zemiaky a palmarín.. zas cesto poskladame. po tejto procedúre rozvalkame cesto na hrúbku 2 cm a vykrajujeme väčšie alebo mänšie kolieska.. ja som urobila väčšie.
Kolieska poukladáme na vymastený a múkou posypaný plech.. každe koliesko potrieme žltkom a posypeme bud makom, sezamom, morskou solou, Dáme piecť do vyhriatej rúre na 180C približne 25-30 minut...