Rezy sa síce nevolajú pekne, ale sú pekné a aj dobré, a pri tom jednoduché.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 5 ks |
|
| 250 g |
|
| 100 ml vlažná |
|
| 100 ml |
|
| 250 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 bal. |
|
| Puding: | |
| 2 bal. |
|
| 5 PL |
|
| 800 ml |
|
| Krém: | |
| 400 ml |
|
| 250 ml |
|
| 2 bal. |
|
| Na dokončenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vyšľaháme žltky s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Ja som piekla z polovičnej dávky. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme polovicu cesta.
-
2
Do druhej polovice cesta vmiešame kakao a rozotrieme na svetlé cesto.
-
3
Uvaríme vanilkový puding, ktorý rozlejeme na tmavé cesto.
-
4
A teraz to podstatné: vidličkou všetky vrstvy až na dno vlnkovito pretiahneme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 30 minút.
-
5
Pokiaľ sa korpus vychladí, pripravíme krém. Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Rozotrieme na vychladnutý koláč. Posypeme nahrubo strúhanou Margotkou alebo čokoládou, prípadne niečím iným podľa chute.
-
6
Takto vyzeral môj koláčik na reze.









Diskusia k receptu