Macocha rezy fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 21. novembra 2014
Macocha rezy (fotorecept)
Foto: eruska25

Rezy sa síce nevolajú pekne, ale sú pekné a aj dobré, a pri tom jednoduché.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
100 ml vlažná
100 ml
250 g
1 PL
1 bal.
Puding:
2 bal.
5 PL
800 ml
Krém:
400 ml
250 ml
2 bal.
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme žltky s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Ja som piekla z polovičnej dávky. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme polovicu cesta.

    Macocha rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do druhej polovice cesta vmiešame kakao a rozotrieme na svetlé cesto.

    Macocha rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme vanilkový puding, ktorý rozlejeme na tmavé cesto.

    Macocha rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A teraz to podstatné: vidličkou všetky vrstvy až na dno vlnkovito pretiahneme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 30 minút.

    Macocha rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokiaľ sa korpus vychladí, pripravíme krém. Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Rozotrieme na vychladnutý koláč. Posypeme nahrubo strúhanou Margotkou alebo čokoládou, prípadne niečím iným podľa chute.

    Macocha rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vyzeral môj koláčik na reze.

    Macocha rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubata
Niečo podobné mám z TV relácie p. Kamily Magálovej, je výborný! Tento je tiež nielen krásny ale určite bude aj dobručký. Páči sa mi a preto ukladám do KK. Vďaka za pekný koláčik.
havino
toto je dobrý zákusok, šťavnatý, si ho vylepšila margotkou, ja škoricovým cukrom smotanu posýpam, dva rôzne pudingy dávam, karamelový v ňom je tiež výborný
ivav
Veľmi zaujímavý koláčik. Podľa názvu som čakala nejaký suchý, "menejcenný", ale opak je pravdou. Macocha musela byť štedrá, šikovná...
slavnicanka
Dnes som piekla tento zákusok,je výborný-ako chuťovo tak aj výzorovo,akurát som nemala kyslú smotanu,tak som dala mascarpone a vyšľahanú smotanu.Ďakujem za výborný recept.
slavnicanka
.Zabudla som napísať,že vrch som posypala kakaom.Neviem sem pridávať recepty,ale som nesmierne rada,že varecha existuje,už som piekla kopu zákuskov od šikovných varecháčok.
youness30
včera som si ho pridala do kucharskej knihy, dnes piekla a môj syn mi hned ako ho dojedol povedal: mami, to je najlepší koláč čo si doteraz piekla a že som sa ich napiekla.....a od neho pochvala už stojí za to....dakujem za super recept
nesi
také pekné komentáre až mi nedá aby nebol v nedeľu u mňa na stole keď prídu deti s vnúčatami
janicka670
trik posypať koláč nastrúhanou margotkou je veľmi dobrý, vyskúšajte, margotka má zvláštnu výnimočnú chuť, ako tyčinku som ju nikdy nechcela, ale nastrúhaná na koláči je perfektná, inak i koláč je výborný, roky som robievala v rozličných kombináciách




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia