Mackovia
Foto: potravinarskavyrobaliana
15-18
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (1 hrnček = 250 ml) |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Ďalej potrebujeme: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo vyššej nádobe rozmiešame metličkou suroviny na cesto okrem kakaa. Oddelíme časť cesta a primiešame kakao.
- 2
Cesto nalejeme do formy na macíkov, avšak len do polovice, pretože pri pečení narastú. Vo formičkách môžeme aj kombinovať svetlé a tmavé cesto a do stredu môžeme vložiť džem, kúsok čokolády či ovocia.
- 3
Pečieme pri 150 °C cca 15 minút. Necháme mierne vychladnúť a opatrne vyklopíme z formy.
- 4
Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou hrnčeka polohrubej múky za hrnček Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok.
Tiež piškótový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu