Tento koláčik vždy zmizne rýchlosťou blesku. Kedysi ho robievali v mojej obľúbenej reštaurácii a toto bol môj pokus o jeho napodobeninu.
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 6 lyžíc | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 lyžičky | 
                                                             | 
                                                    
| 7 lyžíc | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 4 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 l | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyžice preosiaty | 
                                                             | 
                                                    
| 8 ks veľké strúhané | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3+ 1 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyžica | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Korpus: Vyšľaháme celé vajíčka spolu s cukrom do hustej peny. Je dobré mať teplé vajíčka, vtedy sa lepšie našľahajú. Do peny preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom. Jemne spolu spojíme. Nakoniec pridáme olej a zamiešame. Nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 165°C. Upečený necháme vychladnúť.
- 2
 Plnka 1. : Kým sa korpus pečie, ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minút ,potom v 3 dcl vody rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do jabĺk a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.
- 3
 Plnka 2: Šľahačku vyšľaháme s cukrami vanilkovým aj práškovým...ja používam profi,ale dobrá je aj od Rajo v litrovom balení...trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Na stuhnuté natrieme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme...uložíme do chladničky. Hotové môžeme dozdobiť podľa fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Určite vyskúšam.
,len som ho okukovala ale teraz, ked vidim ten tvoj, som sa rozhodla upect tuto maskrtku, recept si ukadam do kk, dakujem, pekny den ti zelam:-)
Zajtra upeciem,dakujem za receptík!!
ja som tento zákusok prvýkrát v živote jedla v reštike dolu v galérii pri priore ... sprostredkovane som sa recept snažila získať od majiteľa, ale neúspešne bohužiaľ... a som si vtedy myslela, že to nemôže byť až tak zložité... chce to len správny pomer ingrediencií...
takže som receptu veeľmi rada, ďakujem :-))))))))