Foto: gabikaaderia
Tento koláčik vždy zmizne rýchlosťou blesku. Kedysi ho robievali v mojej obľúbenej reštaurácii a toto bol môj pokus o jeho napodobeninu.
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
6 ks |
|
6 lyžíc |
|
1/2 lyžičky |
|
7 lyžíc |
|
2 lyžice |
|
4 lyžice |
|
0,5 l |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 lyžice preosiaty |
|
8 ks veľké strúhané |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
3+ 1 dcl |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Korpus: Vyšľaháme celé vajíčka spolu s cukrom do hustej peny. Je dobré mať teplé vajíčka, vtedy sa lepšie našľahajú. Do peny preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom. Jemne spolu spojíme. Nakoniec pridáme olej a zamiešame. Nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 165°C. Upečený necháme vychladnúť.
- 2
Plnka 1. : Kým sa korpus pečie, ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minút ,potom v 3 dcl vody rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do jabĺk a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.
- 3
Plnka 2: Šľahačku vyšľaháme s cukrami vanilkovým aj práškovým...ja používam profi,ale dobrá je aj od Rajo v litrovom balení...trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Na stuhnuté natrieme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme...uložíme do chladničky. Hotové môžeme dozdobiť podľa fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite vyskúšam.
,len som ho okukovala ale teraz, ked vidim ten tvoj, som sa rozhodla upect tuto maskrtku, recept si ukadam do kk, dakujem, pekny den ti zelam:-)
Zajtra upeciem,dakujem za receptík!!
ja som tento zákusok prvýkrát v živote jedla v reštike dolu v galérii pri priore ... sprostredkovane som sa recept snažila získať od majiteľa, ale neúspešne bohužiaľ... a som si vtedy myslela, že to nemôže byť až tak zložité... chce to len správny pomer ingrediencií...
takže som receptu veeľmi rada, ďakujem :-))))))))