Lučenské rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Základný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila
som na ne do cukrárne s
maminkou. Dnes som ich upiekla s malou úpravou a sú skutočne výborné.
20 porcií |
60 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy som rozbila 5 celých vajec, pridala som kryštálový cukor a vymiešala mixérom do peny. Počas miešania som pridala 1 polievkovú lyžicu olej.
- Múku s práškom do pečiva som preosiala a v malých dávkach som pomaly vmiešala do cesta. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa oba korpusy 10 min.
- Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
- Keď boli vychladené stiahla som z nich vrchnú vrstvu.
- V mlieku som vymiešala cukor a pudingové prášky a pridala som ich už k horúcemu mlieku na sporáku. Uvarila som horúcu kašu.
- Ešte do teplého som vmiešala maslo a dobre vyšľahala mixérom. Uložila som do chladu stuhnúť. Pridala som fernet.
- Na podnos som dala spodný plát a natrela som ho horúcim džemom.
- Na džem som položila druhý korpus.
- Tento korpus som poliala rozvarom. Vodu, cukor, koňak som nechala zovrieť a poliala som vrchný korpus.
- Natrela som jahodovým krémom a dala do chladničky na noc stuhnúť.
- Šľahačku a horkú čokoládu som nechala cez noc v chladničke stuhnúť a ráno som ju vyšľahala. Naplnila som zdobiace vrecko a ozdobila som zákusky. Podľa základného receptu mala ísť na to čokoládová poleva. Prajem vám dobrú chuť.