Lososové cornetto s prepeličím vajíčkom a mätovým tzatzikmi

Autor receptu: redakcia

10
porcií
75 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V miske vymiešame syr, nasekané krevety, nastrúhané avokádo, soľ a biele korenie. Na stôl rozložíme potravinársku fóliu a na ňu poukladáme plátky údeného lososa vedľa seba tak, aby sa prekrývali a vytvorili jednu vrstvu.
  2. Na lososa nanesieme vrstvu syrovej hmoty, zrolujeme do rolády a necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na valčeky (50 g), ozdobíme polovičkou vareného prepeličieho vajíčka a mätovými tzatzikmi.
  3. Mätové tzatziky: Očistenú uhorku nastrúhame a zbavíme prebytočnej vody. Zmiešame s nasekanou čerstvou mätou, citrónovou šťavou, cukrom a olivovým olejom.
  4. Náš tip: Namiesto Lučiny môžeme použiť aj iný tvarohový syr alebo mascarpone. Nastrúhanú uhorku ľahko zbavíme prebytočnej vody tak, že ju zabalíme do čistej utierky a vyžmýkame.