Lososové cornetto s prepeličím vajíčkom a mätovým tzatzikmi
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
75 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- V miske vymiešame syr, nasekané krevety, nastrúhané avokádo, soľ a biele korenie. Na stôl rozložíme potravinársku fóliu a na ňu poukladáme plátky údeného lososa vedľa seba tak, aby sa prekrývali a vytvorili
jednu vrstvu.
- Na lososa nanesieme vrstvu syrovej hmoty, zrolujeme do rolády a necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na valčeky (50 g), ozdobíme polovičkou vareného prepeličieho vajíčka a mätovými tzatzikmi.
- Mätové tzatziky: Očistenú uhorku nastrúhame a zbavíme prebytočnej vody. Zmiešame s nasekanou
čerstvou mätou, citrónovou šťavou, cukrom a olivovým olejom.
- Náš tip: Namiesto Lučiny môžeme použiť aj iný tvarohový syr alebo mascarpone. Nastrúhanú uhorku ľahko zbavíme prebytočnej vody tak, že ju zabalíme do čistej utierky a vyžmýkame.
|