Losos s čínskou zeleninou
Autor receptu: kucharocka
Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je velmi jednoduchy, chutny a predovsetkym iny svojou exotikou.
Vynikajuco sa hodi na letne obdobie tym ,ze je to lahke jedlo a predovsetkym zdrave.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiesame oyster, sojovu omacku spolu s medom a potrieme zmasou filety lososa. Zvysok omacky odlozime. Pecieme vo vyhriatej rure na 180C asi 10-15 min.
- Na panvici si rozohrejeme olej( najlepsia je kombinacia rastlinneho a sezamoveho oleja), pridame zazvor, cesnak ,cili a premiesame asi tak minutu a dalej pridame pripravenu zeleninu, ktoru orestujeme asi tak 5 minut.
Do pripravenej zeleniny na koniec vylejeme zvysnu omacku a podavame samotne, s rezancami alebo ryzou. Dobru chut !!