Losos na cibuľovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja. Opekáme len veľmi krátko asi minútu.
  2. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, červenú cibuľu na plátky (polmesiačiky). Lososa vyberieme (vnútri musí byť ružový) na veľkú misu. Do výpeku dáme cibuľu a cesnak a asi minútu restujeme. Pridáme hnedý cukor, sójovú omáčku, rybiu omáčku.
  3. Necháme variť, až získame hustú sirupovitú konzistenciu. Na rezančeky nakrájame jarnú cibuľku, čili papričky a nahrubo koriander. Lososa vložíme do omáčky, prehrejeme, aby sa obalil sirupom a ochutíme limetovou šťavou.
  4. Lososa vložíme na misu, prelejeme sirupovou šťavou a posypeme cibuľkou, čili papričkami a natrhaným koriandrom.