Losos ala ja

Autor receptu: dadajka

Chcela som niečo jednoduché, rýchle a z toho čo bolo v chladničke. Nefotila som nakoľko som netušila či sa podarí. Mne veľmi chutilo.

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Na teflónovej panvici rozpustiť plátky masla, umyté a vysušené filety (z Lidl, mrazené, v krabičke) silne opečieme z oboch strán tak, aby boli na povrchu viditeľne opečené (ako steaky). Môžete opiecť i boky, filety su hrubé. Losos zostane v strede krásne oranžovoružový, ešte mierne surový= médium. Kto to nemá rád musí dlhšie opekať. Opečené vyberieme z výpeku na tanier a prikryjeme, aby zostali teplé.
  2. Do výpeku dáme pokrájanú jarnú cibuľku a opečieme, pridáme kuriatka (použila som z Lidla v slanom náleve, ktorý som samozrejme vyliala a nepoužila) a pár minút ich opekáme. Následne vložíme na menšie kúsky nakrájané paradajky a posolíme dľa chuti. Necháme, aby sa to spojilo a pustilo šťavu.
  3. Vylejeme kokosové mlieko a pridáme korenie čierne a kari + rozdrvenú (nasekanú) šalviu = "přiměřene". Tušim som dávala i sušenú bazalku hneď na rajčiny. Skúste si chute doladiť podľa zásob v domácnosti. Určite by sa hodil i kôpor. Dusíme, varíme ... . Lososa nezabudnite pokvapkať citr. šťavou a podávajte napr. s varenými zemiačikmi posypanými (napr.) pažitkou, ako ja :-) . Dobrú chuť.