Orechový koláč
	        Londýnske orechové rezy
	        Autor receptu: tatianka2008
	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	22 porcií  | 
				  	  
				  	55 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Príprava cesta: Do misky si preosejeme múku (400 g), cukor (140 g), pridáme 5 žĺtkov, prášok do pečiva (1 balíček) a zmäknutý Palmarin. Vypracujeme cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky tak cca na 20-30 minút.
 - Orechová pena: Bielky (5 ks) vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Pridáme preosiaty cukor (200 g), vanilkový cukor (1 balíček) a jemne vmiešame mleté vlašské orechy (200 g).
 - Cesto vyberieme z chladničky. Položíme ho na papier na pečenie a môžeme začať rozvaľkávať pomocou valčeka podľa veľkosti plechu. Použila som plech v rozmeroch 30x40 cm. Aby sa mi cesto nelepilo na valček, použila som potravinársku fóliu, ktorá mi uľahčila vaľkanie.
 - Keď máme cesto rozvaľkané nanesieme na celý koláč džem a následne vylejeme orechovú penu.   Môžeme na vrch pridať aj mleté orechy. 
 - Cesto presunieme spolu s papierom na plech, ktorý dáme do rozohriatej rúry piecť na 30 minút pri teplote 180°C.
 - Koláč necháme vychladnúť a zúbkovým nožom pokrájame na rezy. Proste ideálny koláčik ku kávičke. Dobrú chuť.