Orechový koláč

Londýnske orechové rezy

Autor receptu: tatianka2008

22
porcií
55 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava cesta: Do misky si preosejeme múku (400 g), cukor (140 g), pridáme 5 žĺtkov, prášok do pečiva (1 balíček) a zmäknutý Palmarin. Vypracujeme cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky tak cca na 20-30 minút.
  2. Orechová pena: Bielky (5 ks) vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Pridáme preosiaty cukor (200 g), vanilkový cukor (1 balíček) a jemne vmiešame mleté vlašské orechy (200 g).
  3. Cesto vyberieme z chladničky. Položíme ho na papier na pečenie a môžeme začať rozvaľkávať pomocou valčeka podľa veľkosti plechu. Použila som plech v rozmeroch 30x40 cm. Aby sa mi cesto nelepilo na valček, použila som potravinársku fóliu, ktorá mi uľahčila vaľkanie.
  4. Keď máme cesto rozvaľkané nanesieme na celý koláč džem a následne vylejeme orechovú penu. Môžeme na vrch pridať aj mleté orechy.
  5. Cesto presunieme spolu s papierom na plech, ktorý dáme do rozohriatej rúry piecť na 30 minút pri teplote 180°C.
  6. Koláč necháme vychladnúť a zúbkovým nožom pokrájame na rezy. Proste ideálny koláčik ku kávičke. Dobrú chuť.