Lokšové toasty

hanee - fotkahanee, 12. júla 2012
Lokšové toasty
Foto: hanee

Ak uz su toasty ranajkovou rutinou, skuste chlebik zamenit za zemiakove lokse. Jedlo suce na rychle ranajky, alebo veceru .o)

1
porcia
2 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 platky
 strúhaný
platok




Postup

  1. 1

    Lokse som dostala najsamfantastickejsie od kamaratky z Grobu, cim som mala pracu ulahcenu. Vy si ich vyrobte, ak ste sikovne a trpezlive, alebo zakupite v obchode, ako to bezne robievam.

  2. 2

    Na tanier dame loksu, pokropime vodou, nakladieme sunku, prekryjeme loksou, pokropime vodou, nastruhame, alebo nakrajame tvrdy syr, prikryjeme loksou a na nu nakrajame na kusocky jeden platok masla. Podla poreby posolime. Dame na minutku do mikrovlnky PRIKRYTE ohriat. Ak ste nepritelom MW, pokojne zapecte v trube.

  3. 3

    To pofrkanie vodou spravi lokse makkucke, nadychane, rovnako je nutne, aby boli prikryte pri ohreve, nech vam neoschnu kraje. Sposobne papame priborom .o)

Diskusia k receptu

babina49
Veď to vypadá úúúúúúúúúžsne a je to také jednoduché na prípravu rýchlej večere.Ďakujem za tip.Ukladám do KK
mracik9
Ja ich mám rada na sladko,ale ani toto nie je na zahodenie,určite vyskúšam.
adustek
fííííha tak toto je zaujímavý nápad..lokše lúbim tak určite vyskúšam aj toto...:)
honestka
neodmietnem v tomto prevedeni= tieto tvoje vyzeraju ozaj luxusne. ale taka obycajska dobra Lokša...
teraz ked k nam prisli teple dni, pecieme ich na BBQ a hoci si uz nepamatam vonu a chut z Grobu= pre nas su tiez NAJsamfantastickejsie.
turistka
@Sylvinka- lokše sú výborné a natreté šípkovým lekvárom a k tomu čajík a je po hlade. @Hanee -takto robené som nemala ešte možnosť jesť.
rea1
potriet makovo - lekvarovou plnkou a dat zapiect potrete maslom ... idem sa niecoho najest, lebo si odhryznem jazyk. :-)
ale ak sa niekedy nahodou stane, ze nam lokse zvysia, rozhodne spravim. urcite.
helca103
u nás taký problém nie je aby lokše ostali vždy sa zjedia všetky ale dobrý nápad s tou salámou a syrom- lokše vždy a zo všetkým
wegar
Toto mi už príde úplne v duchu obalenej vypraženej knedle  www.lidovky.cz/rozhovor-s-romanem-vankem-dc0-/dobra-ch...

 www.lidovky.cz/lacina-jidla-jako-smazene-knedliky-napr...

Keď sa mi prejedia toasty, tak si dám na raňajky praženicu, zeleninu, spravím nátierku... A nebudem przniť lokše lacnou šunkou a syrom, dvoma častými barličkami v československých kuchyniach. Keď mi zostanú lokše, tak ich potriem masťou, opečiem k nim pečeň, dajú sa aj na sladko, podľa starých receptov a nie vymýšľať takéto veci. No a už vôbec si neviem predstaviť, že by som sa mala na raňajky babrať s výrobou lokší a potom do nich fláknuť eidam.
wegar
@hanee , už iba v mojom komentári ich máš niekoľko a nie sú vôbec profi deluxe, iba s použitím zdravého rozumu a s úctou k svojmu telu a tráveniu. Moje recepty zverejňujem inde. Na neschopnosť prijať konštruktívnu kritiku som zvyknutá.
hanee
zhodou okolnosti som profesne dietna sestra, takze naaahodou uplne isto viem, co je napriklad konkretne pre moje travenie dobre. Hoci by som velmi chcela, pecienku jest nemozem a to ze ty mas skusenost s lacnou sunkou neznamena, ze mi vsetci taku nakupujeme a jeme...
evanaaa
Ja som sem tiež dala recept , sú to lokše so smotanou, zapečené.
3sandra3
práve včera aj moja mamina robila lokše, tiež býva v Grobe... tak jej pár zoberiem a vyskúšam aj toto papaníčko :-)
lailuska
Mám v mrazničke, nosíme si z Bratislavy, bývame v ČR. Dobrý nápad, vyskúšame cez víkend. Vďaka za nápad!