Foto: hanee
Ak uz su toasty ranajkovou rutinou, skuste chlebik zamenit za zemiakove lokse. Jedlo suce na rychle ranajky, alebo veceru .o)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lokse som dostala najsamfantastickejsie od kamaratky z Grobu, cim som mala pracu ulahcenu. Vy si ich vyrobte, ak ste sikovne a trpezlive, alebo zakupite v obchode, ako to bezne robievam.
- 2
Na tanier dame loksu, pokropime vodou, nakladieme sunku, prekryjeme loksou, pokropime vodou, nastruhame, alebo nakrajame tvrdy syr, prikryjeme loksou a na nu nakrajame na kusocky jeden platok masla. Podla poreby posolime. Dame na minutku do mikrovlnky PRIKRYTE ohriat. Ak ste nepritelom MW, pokojne zapecte v trube.
- 3
To pofrkanie vodou spravi lokse makkucke, nadychane, rovnako je nutne, aby boli prikryte pri ohreve, nech vam neoschnu kraje. Sposobne papame priborom .o)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
teraz ked k nam prisli teple dni, pecieme ich na BBQ a hoci si uz nepamatam vonu a chut z Grobu= pre nas su tiez NAJsamfantastickejsie.
ale ak sa niekedy nahodou stane, ze nam lokse zvysia, rozhodne spravim. urcite.
www.lidovky.cz/lacina-jidla-jako-smazene-knedliky-napr...
Keď sa mi prejedia toasty, tak si dám na raňajky praženicu, zeleninu, spravím nátierku... A nebudem przniť lokše lacnou šunkou a syrom, dvoma častými barličkami v československých kuchyniach. Keď mi zostanú lokše, tak ich potriem masťou, opečiem k nim pečeň, dajú sa aj na sladko, podľa starých receptov a nie vymýšľať takéto veci. No a už vôbec si neviem predstaviť, že by som sa mala na raňajky babrať s výrobou lokší a potom do nich fláknuť eidam.