Lobster spaghetti
Autor receptu: redakcia
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
4 porcie |
20 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Langustu uvaríme v osolenej vode maximálne 10 minút, kým chvost nezružovie. Vyberieme ho z panciera a nakrájame na kocky. Na masle orestujeme paradajky, nakrájame na drobno, pridáme čili, cesnak, podlejeme vínom, varením zredukujeme a nakoniec pridáme smotanu.
- Prevaríme a opäť zredukujeme. Pridáme bazalku, soľ, korenie a langustu. Špagety uvaríme al dente a pridáme do omáčky, premiešame, ozdobíme parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
- Náš tip: Z langusty je najlepšie mäso z klepiet prípadne zo stredu chvosta.