Liptovské vajce

pavelk - bez fotkypavelk, 19. apríla 2010

recept pochádza od mamičky z Liptova

1
porcia
1 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 2 ks
1 PL
podľa chuti
200 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    vajcia, mlieko, hrubú múku ochutíme soľou , všetko rozšľaháme a za stáleho miešania vlejeme na rozohriatu panvicu s olejom. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a dopečieme podľa chuti.

Diskusia k receptu

hanina
To je pravda - voľakedy sa to tu dosť robilo. Vďaka za pripomenutie.
martina34
Jasné, toto bývalo určite raz do týždňa za starých dobrých čias... vedela som to urobiť už ako dieťa. :-)
hannah22
veru robím to občas dodnes , pridávam pažitku alebo jarnú cibuľku ... :))
zdezda
no a keď to nerozmiešame, je z toho veľká slaná palacinka, ktorá sa môže s hocičím plniť:-)
bozulka
Ja to ešte občas robievam,ale s krupicou,na slano na masti alebo oleji,na sladko na masle.Ja osobne to mám veľmi rada.Asi nostalgia...
zitar
zdezda, tú veľkú slanú palacinku plním zemiakovou kašou - fučkou, "pomaľujem kečupom", urobím zeleninový šalát a rýchlovka je na svete




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia