Liptovské rezance s klobáskou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
90 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Cesto: Na pracovnú dosku dáme múku, urobíme do prostriedku jamku, do jamky dáme vajíčka a cesto rozpracujeme. Pridávame vlažnú vodu, kým nedostaneme tuhšiu hmotu. Dosku pomúčime hladkou múkou, cesto rozvaľkáme natenučko a necháme ho trocha odpočívať. Krájame na 6 cm pásy, jednotlivé pásy pomúčime a ukladáme na seba. Opatrne krájame na hrubé rezance.
- Rezance varíme vo vriacej vode, kým nebudú hotové, potom ich scedíme, ale tak, aby ostali obarky.
- Do ešte teplých rezancov pridáme bryndzu a miešame, podľa hustoty prilievame obarkovú vodu. Klobásku opečieme na panvičke a pridávame na bryndzové rezance.
|