Liptovské rezance s klobáskou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Na pracovnú dosku dáme múku, urobíme do prostriedku jamku, do jamky dáme vajíčka a cesto rozpracujeme. Pridávame vlažnú vodu, kým nedostaneme tuhšiu hmotu. Dosku pomúčime hladkou múkou, cesto rozvaľkáme natenučko a necháme ho trocha odpočívať. Krájame na 6 cm pásy, jednotlivé pásy pomúčime a ukladáme na seba. Opatrne krájame na hrubé rezance.
  2. Rezance varíme vo vriacej vode, kým nebudú hotové, potom ich scedíme, ale tak, aby ostali obarky.
  3. Do ešte teplých rezancov pridáme bryndzu a miešame, podľa hustoty prilievame obarkovú vodu. Klobásku opečieme na panvičke a pridávame na bryndzové rezance.