Lion fitness tyčinka (fotorecept)

Autor receptu: tutikompoty

Šmakuláda pre tých, ktorý majú radi "zdravo" :) Jedna tyčinka má cca 243 Kcal, 9g bielkovín, 10g sacharidov, 16g tukov

18
porcií
5 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si zmiešame v mise všetky suroviny na oplátku - mandľovú múku, vajcia a roztopený kokosový olej. Takto vymiešanú zmes natlačíme na plech (papier na pečenie) na vrstvu hrubú cca 3 - 5mm. Aby sa proste nestalo, že oplátka bude hrubšia ako plnka a zároveň to roztlačíme, aby vyšlo viac tyčiniek. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a následne vložíme cesto na 15 minút do rúry. Ja mám elektrickú, ale tak treba čas prispôsobiť a piecť podľa oka, aby cesto chytilo hnedé kraje.
  2. Všetko z plnky si vymiešame spolu v mise a takto pripravenú zmes dáme na čas do chladničky. Po 15 minútach vyberieme oplátku z rúry a necháme vychladnúť.
  3. Na oplátku si rozotrieme pripravenú zmes na plnku. Snažíme sa na hrubšie. Proste koľko nám vyjde :) Následne si oplátku pokrájame na keksy aké veľké nám vyhovujú.
  4. Vo vodnom kupeli si pripravíme čokoládu s maslom (poleva) a v rozpustenom horúcom masle tyčinky obalíme. Necháme stuhnúť a môžeme baliť do alobalu :) Najlepšie po tréningu alebo doobeda :) Dodá silu a cukor :D Jedna tyčinka má cca 243 Kcal