Lino palacinková torta

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Rozveseľte deti ale aj dospelých neobyčajnou ale neodolateľnou palacinkovou tortou. Ozdobte ju podľa vašej nálady: ovocím, šľahačkou, čokoládou, alebo ...

40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Múky zmiešame, pridáme vajcia, soľ a mlieko a vymiešame hladkú zmes, ktorú necháme postáť približne 10 minút. Zo zmesi upečieme na panvici približne 12 palaciniek.
  2. Na tanier si dáme 1 palacinku a natrieme ju mliečnou Lino ladou, prikryjeme ju druhou palacinkou a tú natrieme nugátovou Lino ladou. Tento postup opakujeme, dokým nenatrieme všetky palacinky.
  3. Tortu necháme vychladnúť a nakrájame ju na 12 kúskov.
  4. Čokoládu rozpustíme nad parou a rozlejeme po podložke (napr. papier na pečenie, alobal). Necháme ju vychladnúť, ale tak aby ostala ešte tvárna. Vyrežeme z nej písmená, srdiečka alebo nejaké iné ozdoby, ktorými chceme ozdobiť tortu. Takisto ju môžeme ozdobiť ovocím alebo šľahačkou.