Linecké pečivo s citrónovým krémom
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 26. marca 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 26. marca 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
príprava
8 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 750 g |
|
| 250 g |
|
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| Citrónový krém: | |
| 100 ml |
|
| 10 g nastrúhaná (z umytých bio citrónov) |
|
| 135 g |
|
| 4 ks |
|
| 90 g (izbovej teploty) |
|
Postup
-
1
Cesto: Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.
- 2
K citrónovej šťave a kôre pridáme cukor, žĺtky, maslo a vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Neprestávame miešať metličkou, aby sa žĺtky nezrazili. Keď je krém už hustý, odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
- 3
Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 4–5 mm a vykrajujeme vajíčka, kolieska, podľa toho, aké máme formičky na vykrajovanie. Polovicu koláčikov necháme celých a druhú polovicu vykrojíme v strede. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 stupňoch asi 8 minút.
- 4
Vychladnuté pečivo zlepíme citrónovým krémom.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu