Linecké pečivo
Linecké pečivo

Linecké pečivo s citrónovým krémom

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 26. marca 2021
Linecké pečivo s citrónovým krémom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
250 g
500 g
1 ks
Citrónový krém:
100 ml
10 g nastrúhaná (z umytých bio citrónov)
135 g
4 ks
90 g (izbovej teploty)

Postup

  1. 1

    Cesto: Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.

  2. 2

    K citrónovej šťave a kôre pridáme cukor, žĺtky, maslo a vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Neprestávame miešať metličkou, aby sa žĺtky nezrazili. Keď je krém už hustý, odstavíme a necháme úplne vychladnúť.

  3. 3

    Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 4–5 mm a vykrajujeme vajíčka, kolieska, podľa toho, aké máme formičky na vykrajovanie. Polovicu koláčikov necháme celých a druhú polovicu vykrojíme v strede. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 stupňoch asi 8 minút.

  4. 4

    Vychladnuté pečivo zlepíme citrónovým krémom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, efektně velikonoční, krásné foto!
1x motyka
motyka
Nádhernééé, Stojí za vyskúšanie na Veľkú noc,
mamatata2
Cesto som robila podľa svojho receptu, ale plnku túto. Úplne super, pečivko malo veľký úspech, ďakujem za skvelý recept.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha