Linecké pečivo
Linecké pečivo

Linecké pečivo s citrónovým krémom

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 26. marca 2021
Linecké pečivo s citrónovým krémom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
250 g
500 g
1 ks
Citrónový krém:
100 ml
10 g nastrúhaná (z umytých bio citrónov)
135 g
4 ks
90 g (izbovej teploty)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.

  2. 2

    K citrónovej šťave a kôre pridáme cukor, žĺtky, maslo a vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Neprestávame miešať metličkou, aby sa žĺtky nezrazili. Keď je krém už hustý, odstavíme a necháme úplne vychladnúť.

  3. 3

    Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 4–5 mm a vykrajujeme vajíčka, kolieska, podľa toho, aké máme formičky na vykrajovanie. Polovicu koláčikov necháme celých a druhú polovicu vykrojíme v strede. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 stupňoch asi 8 minút.

  4. 4

    Vychladnuté pečivo zlepíme citrónovým krémom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, efektně velikonoční, krásné foto!
1x motyka
motyka
Nádhernééé, Stojí za vyskúšanie na Veľkú noc,