Linecké pečivo
Linecké pečivo s citrónovým krémom
Autor receptu: redakcia
50 minút príprava |
8 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky odstáť na
2 hodiny.
- K citrónovej šťave a kôre pridáme cukor, žĺtky, maslo a vyšľaháme nad
parou do zhustnutia. Neprestávame miešať metličkou, aby
sa žĺtky nezrazili.
Keď je krém už hustý, odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
- Odležané cesto vyvaľkáme
na hrúbku 4–5 mm a vykrajujeme vajíčka, kolieska, podľa
toho, aké máme formičky na
vykrajovanie. Polovicu koláčikov necháme celých a druhú
polovicu vykrojíme v strede. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 stupňoch asi 8 minút.
- Vychladnuté pečivo zlepíme citrónovým krémom.
|