Linecké pečivo

Linecké pečivo s citrónovým krémom

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.
  2. K citrónovej šťave a kôre pridáme cukor, žĺtky, maslo a vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Neprestávame miešať metličkou, aby sa žĺtky nezrazili. Keď je krém už hustý, odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
  3. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 4–5 mm a vykrajujeme vajíčka, kolieska, podľa toho, aké máme formičky na vykrajovanie. Polovicu koláčikov necháme celých a druhú polovicu vykrojíme v strede. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 stupňoch asi 8 minút.
  4. Vychladnuté pečivo zlepíme citrónovým krémom.