Foto: ancicka
Klasika na viac spôsobov.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Uvedené surovíny zhnetieme spolu v miske.
-
2
Zo začiatku sa môže zdať,že sa to nedá,ale treba mať troška trpezlivosti.Ked je hmota ako tak spojená,tak treba vysypať na dosku a oboma rukami ju zhniesť.Ono sa pekne spojí.
-
3
Na doske ešte dobré vypracujeme a dáme na hodinku do chladu.
-
4
Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
-
5
Poukladáme na pomastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
-
6
Upečené po vychladnúti spájame lekvárom,alebo aj krémom.
-
7
Krem som urobila podľa,môjho receptu,http://varecha.pravda.sk/recepty/plnka-trepana-na-pare-fotorecept/18920-recept.html.
-
8
Ked chcem plnku kakaovu tak pridám kakao a trocha roztopenej čokolády.Dobré vyšľahám a môžeme plniť.
@bibia1 ,ja som dnes u nás v potravinách videla veľkonočné vajíčka,zajačíky a barančekov.Sú to všetko asi staré výrobky a taktiež aj mikulaškovia,ešte z minulého roku.
no mám rada aj túto slovenskú klasiku... :-) pekne ozdobené....
@akeber ,Naší sú tiež dosť na sladké,a hlavne môj múž.On má rád všetko,či slané ,či sladké,to je jedno.Jemu páli všetko.
@eraserhead ,ja som robila už aj tak a sú tiež dobré.Palmarín je vhodný na hnetené cesta.vavan,spájame všetko dovedna.Narodeniny,meniny,/mám syna Matúša/,a teraz v nedeľu máme krstiny vnučky.Mám dvoch vnúkov a teraz vnučku Julinku.Spojíme to všetko spolu.Tak preto sa pečú aj linecké.