Linecké pečivo (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Klasika na viac spôsobov.
2 h. minút príprava |
5-7 minút na 160 °C |
Postup
- Uvedené surovíny zhnetieme spolu v miske.
- Zo začiatku sa môže zdať,že sa to nedá,ale treba mať troška trpezlivosti.Ked je hmota ako tak spojená,tak treba vysypať na dosku a oboma rukami ju zhniesť.Ono sa pekne spojí.
- Na doske ešte dobré vypracujeme a dáme na hodinku do chladu.
- Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
- Poukladáme na pomastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
- Upečené po vychladnúti spájame lekvárom,alebo aj krémom.
- Krem som urobila podľa,môjho receptu,http://varecha.pravda.sk/recepty/plnka-trepana-na-pare-fotorecept/18920-recept.html.
- Ked chcem plnku kakaovu tak pridám kakao a trocha roztopenej čokolády.Dobré vyšľahám a môžeme plniť.