Linecké kvietky

babinka18 - bez fotkybabinka18, 4. mája 2012
Linecké kvietky
Foto: babinka18

Dobrý deň, listovaním v receptoch na pečenie Dr. Oetkera som objavila Linecké kvietky. Zapáčili sa mi, tak som ich upiekla a mali veľký úspech , hlavne Zobraziť celý popisDobrý deň, listovaním v receptoch na pečenie Dr. Oetkera som objavila Linecké kvietky. Zapáčili sa mi, tak som ich upiekla a mali veľký úspech , hlavne u malého vnúčika Adamka. Gazdinky ,ak máte dosť času pohrajte sa maľovaním.

Suroviny

Cesto:
300 g
3 balíčky
100 g
250 g
1 ks
1/2
Na náplň:
1 pohár
Na zdobenie:
1 Balenie




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, pudingy a cukor. Pridáme maslo , vajce a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto zľahka vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 4 mm. Formičkou povykrajujeme kvietky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° C asi 10 minút.

  3. 3

    Upečené a vychladnuté kvietky zlepíme džemom a podľa vlastnej fantázie ozdobíme. A nakoniec sa s chuťou do nich pustíme. Najlepšie sú trocha odležané - ak vydržia.

Diskusia k receptu

hubata
Akí ste krásni: Adamko, babka a aj koláčiky. Koláčiky sú jednoduché a pritom pekné ako stvorené napr. na oslavu do škôlky. Adamko určite rád pomôže pri pečení.
lia66
Babka, aj malý zlatí. Isto boli fajnovééé-ale mne ukázalo len vás na foto-iné tu nevidím, žiadne koláčiky:(((...ako je to možné:
evanaaa
Krásne! Dve generácia od seba tak vzdialené - myslím rokmi. Aj mne prišli tieto recept , ktoré dostávam, mám ich už niekoľko a mne sa páčili aj tieto ružové kvietky. Mimochodom, je tam viac takých dobrých receptov.
helca103
kvietky asi zmazal škriatok lebo ani ja ich nevidím, iba zlatý dážď a narcis vo váze vedľa babky a vnúčika.
3sandra3
škriatok sa už umúdril a vrátil linecké kvietky tam, kde patria. Sú krásne.
babinka18
Som prekvapená, že kvietky majú taký ohlas. Keksíky sú trocha ružové, len na fotke to nieje dobre vidieť. Keď sa klepne na fotku, zobrazí sa celá. Nevedela som ju zmenšiť, tak sa asi do okienka nezmestí.
helca103
už sú vidieť asi ten škriatok urobil patričné úpravy :-) sú naozaj krásne ozdobené
ola111
Veľmi pekne sú vyzdobené kvietky,Adamko je zlatý,vidieť,že babina mu
vypeká:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia