Linecká čokoládová torta
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Najprv zamiesime linecké cesto, vyvaľkáme ho do tortovej formy tak, aby bolo cesto aj na stenách formy a pretŕčalo cez okraje.
- Cesto vo forme zaťažíme, napríklad fazuľou na papieri na pečenie a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C asi 20 minút. Po upečení odstránime fazuľu a korpus dáme ešte mierne zapiecť.
- Náplň: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme, ale nie celkom dotuha. Medzitým zmiešame obe čokolády a rozpustíme ich nad parou.
- Do čokolády pridáme roztopené maslo s mliekom a dobre premiešame. Toto všetko pridáme do polovyšľahanej hmoty a opatrne zamiešame.
- Pripravenú náplň vylejeme do ešte teplého korpusu a znova dáme piecť na 30 minút pri teplote 160 °C.
|