Linecká čokoládová torta

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv zamiesime linecké cesto, vyvaľkáme ho do tortovej formy tak, aby bolo cesto aj na stenách formy a pretŕčalo cez okraje.
  2. Cesto vo forme zaťažíme, napríklad fazuľou na papieri na pečenie a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C asi 20 minút. Po upečení odstránime fazuľu a korpus dáme ešte mierne zapiecť.
  3. Náplň: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme, ale nie celkom dotuha. Medzitým zmiešame obe čokolády a rozpustíme ich nad parou.
  4. Do čokolády pridáme roztopené maslo s mliekom a dobre premiešame. Toto všetko pridáme do polovyšľahanej hmoty a opatrne zamiešame.
  5. Pripravenú náplň vylejeme do ešte teplého korpusu a znova dáme piecť na 30 minút pri teplote 160 °C.