Limetkový paj (Key lime pie with coconut crust) (fotorecept)
Autor receptu: babav
Jednoduchy recept na vyborny zakusok.
6-8 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pouzila som :
- Kondenzovane mlieko som vymiesala s vajecnym bielkom a stipkou soli. Tekutinou som zaliala jemne postruhany kokos, vymiesala na hmotu, ktoru som natlacila do maslom vymastenej pajovej formy.
- Vlozila som ju do predhriatej rury (180C). Po 12 minutach som zapeceny kokosovy zaklad vybrala z rury a nechala vychladnut.
- Na plnku som pouzila 4 zltky plus jedno, ktore mi zvysilo pri priprave zakladu na paj, celu konzervu salka, pol salky limetkovej stavy, postruhanu koru z jednej limetky a vanillkovy cukor (lepsia je tekuta vanika (nemala som v zasobe).
- Zltky som najskor vyslahala so salkom a vanilkovym cukrom, postupne prilievala limetkovu stavu, az sa objem tekutiny zdvojnasobnil a nakoniec zaslahala koru z limetky.
- Hotovu plnku som naliala do vychladnutej formy a piekla 20 minut v rure predhriatej na 180C.
- Upeceny paj som nechala vychladnut na izbovu teplotu a potom na na celu noc do chladnicky (stacia 2-3 hodiny), aby sa dal lahko krajat, ale dobre vychladeny chuti najlepsie.
- Servirovala som ho so slahackou. Vyskusajte, ak mate radi kombinaciu kokosu s citrusom.
Ja som tuto variaciu tradicneho americkeho zakuska piekla prvy raz, ale urcite nie posledny.