Limetkový paj (Key lime pie with coconut crust) (fotorecept)

Autor receptu: babav

Jednoduchy recept na vyborny zakusok.

6-8
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pouzila som :
  2. Kondenzovane mlieko som vymiesala s vajecnym bielkom a stipkou soli. Tekutinou som zaliala jemne postruhany kokos, vymiesala na hmotu, ktoru som natlacila do maslom vymastenej pajovej formy.
  3. Vlozila som ju do predhriatej rury (180C). Po 12 minutach som zapeceny kokosovy zaklad vybrala z rury a nechala vychladnut.
  4. Na plnku som pouzila 4 zltky plus jedno, ktore mi zvysilo pri priprave zakladu na paj, celu konzervu salka, pol salky limetkovej stavy, postruhanu koru z jednej limetky a vanillkovy cukor (lepsia je tekuta vanika (nemala som v zasobe).
  5. Zltky som najskor vyslahala so salkom a vanilkovym cukrom, postupne prilievala limetkovu stavu, az sa objem tekutiny zdvojnasobnil a nakoniec zaslahala koru z limetky.
  6. Hotovu plnku som naliala do vychladnutej formy a piekla 20 minut v rure predhriatej na 180C.
  7. Upeceny paj som nechala vychladnut na izbovu teplotu a potom na na celu noc do chladnicky (stacia 2-3 hodiny), aby sa dal lahko krajat, ale dobre vychladeny chuti najlepsie.
  8. Servirovala som ho so slahackou. Vyskusajte, ak mate radi kombinaciu kokosu s citrusom. Ja som tuto variaciu tradicneho americkeho zakuska piekla prvy raz, ale urcite nie posledny.