Lievancová tortička (fotorecept)

Autor receptu: socharka

Tento recept mám od mojej mamky a keď tortičku pripravuejm svojim deťom, s láskou na ňu spomínam...

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým múky preosejeme a zmiešame s vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli. Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z neho sneh. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok a mlieko a vareškou vymiesime riedke cesto. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielka. Cesto prikryjeme a necháme asi 45 minút až hodinu kysnúť. Panvicu na lievance potrieme olejom, rozpálime a smažíme väčšie lievance.
  2. Po každom lievanci panvicu potrieme olejom, aby sa neprilepili.
  3. Každý lievanec z vrchnej strany natrieme malinovým džemom a skladáme ich na seba ako dobošky.
  4. Horný lievanec celý polejeme red berry sirupom z lesného ovocia.
  5. takto vyzerá moja tortička z lievancov