Lievance

Autor receptu: stevca

dnešný sladký obed :) nepíšem váhu surovín, lebo ja to mám už v oku tak nevážim, len to základné :))

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. ja pripravujem v kyske-miske - do nej si dám najprv droždie rozdrvené, cukor vanilkový aj kryštálový, zalejem vlažným mliekom a premiešam, potom pridám trochu hrubej múky a viacej z hladkej múky, - cesto musí byť také hustejšie ako na palacinky. dobre premiešam kysku zatvorím a nechám kysnúť. kto nemá kysku premieša v nejakej miske a prikryje čistou utierkou
  2. na palacinkári - ktoré je na volské oká pečiem z vykysnutého cesta lievance, palacinkár potriem trochou oleja aby sa nelepili.
  3. 2 upečené lievance spojím ľubovolným lekvárom, ak máme takpostriekam šľahačkou a polejem roztopenou čokoškou. dnes sa mi nechcelo ísť do obchodu tak sme mali iba lievance s lekvárom z tekvice hokkaido - recept na neho je v mojej KK