Ryžové lievance
Lievance zo zvyškov ryže
Autor receptu: 3baby
Ryža je u nás veľmi obľúbená príloha. Ťažko však odhadnúť, koľko navariť, aby sme zjedli všetko. Toto je výborný spôsob, ako
"doraziť" zvyšok ryže z predošlého dňa. Upozorňujem, že ryžu robievam zásadne bez cibule, tá by veru v tomto recepte
nebola úplne vítaná.
Postup
- Zvyšky ryže zmiešame s postrúhaným jablkom a popučeným banánom (ak niečo z toho nemáme, vynecháme).
- Pridáme 1-2 vajcia, med, štipku škorice a vymiešame. Zmes má byť polotekutá. Všetko závisí od množstva ryže. Ak je tekutá príliš, pridáme trochu ovsených vločiek alebo múky.
- Pečieme lievance na panvici s jemnou vrtvou tuku (oleja, masla).
- Ak sa prvé lievance veľmi trhajú, skúste pridať ešte 1 vajce.
- Potrieme lekvárom, nutelou, tvarohom, čo má kto rád a papáme...
Dobrú chuť.