Ryžové lievance

Lievance zo zvyškov ryže

Autor receptu: 3baby

Ryža je u nás veľmi obľúbená príloha. Ťažko však odhadnúť, koľko navariť, aby sme zjedli všetko. Toto je výborný spôsob, ako "doraziť" zvyšok ryže z predošlého dňa. Upozorňujem, že ryžu robievam zásadne bez cibule, tá by veru v tomto recepte nebola úplne vítaná.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zvyšky ryže zmiešame s postrúhaným jablkom a popučeným banánom (ak niečo z toho nemáme, vynecháme).
  2. Pridáme 1-2 vajcia, med, štipku škorice a vymiešame. Zmes má byť polotekutá. Všetko závisí od množstva ryže. Ak je tekutá príliš, pridáme trochu ovsených vločiek alebo múky.
  3. Pečieme lievance na panvici s jemnou vrtvou tuku (oleja, masla).
  4. Ak sa prvé lievance veľmi trhajú, skúste pridať ešte 1 vajce.
  5. Potrieme lekvárom, nutelou, tvarohom, čo má kto rád a papáme... Dobrú chuť.