Lievance z ražnej múky s ovsennými vločkami
Autor receptu: elmelpel
Nedávno som sa dozvedela, že mojej krvnej skupine robí neplechu pšenica v akejkoľvek
podobe, preto skúšam rôzne alternatívy a táto vypálila výborne :)
10 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Oddelíme žĺtok od bielka a z bielka si ušľaháme tuhý sneh.
Múky, cukor, PDP, ovsenné vločky, soľ a škoricový cukor zmiešame, pridáme žĺtok a vlažné mlieko a premiesime. Do cesta jemno vmiesime sneh a necháme chvíľku odstáť. Ak sa Vám zdá cesto hustejšie, pridajte trošku mlieka, aby bolo také poloriedke ako na obrázku.
Polohrubú múku som použila preto, nakoľko sa mi zdalo samotné cesto z ražnej múky príliš ťažké. Nabudúce skúsim bez nej.
- Na kvapke oleja opekáme z oboch strán, POZOR veľmi rýchlo sú hotové, preto nikam neodbiehame :)
- Škoricový cukor som dala preto, že som nemala vanilínový a výsledok bol super, celý dom voní po škorici a chuť je výborná.
Natrieme podľa chuti džemom, nutelou alebo si ich dáme len tak nadivoko :)
Dobrú chuť.