Lievance len z celozrnnej múky s hroznom

frezia68 - fotkafrezia68, 13. septembra 2012
Lievance len z celozrnnej múky s hroznom
Foto: frezia68

S lievancami a veľmi dobrými,akoby sa tu roztrhlo vrece. Všetko sladké obmedzujem,ale ste ma tak navnadili,že som včera neodolala.Bez droždia,PDP a bez cukru a Zobraziť celý popisS lievancami a veľmi dobrými,akoby sa tu roztrhlo vrece. Všetko sladké obmedzujem,ale ste ma tak navnadili,že som včera neodolala.Bez droždia,PDP a bez cukru a vôbec som ich tu nemienila pridať s predpokladom,že nebudú také dobré,ako z bielej múky.Ale boli...

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250  ml
200  g
3  ks čerstvé
2  pol.lyž.
3  čaj.lyž.
štipka
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Prvý lievanec som urobila bez ovocia,len tak na skúšku,či bude "nadýchaný",ale bol a hneď sme vychutnávali.Tak som pri druhom pridala hrozno,chytro doniesla laptop a urobila foto...

    Lievance len z celozrnnej múky s hroznom - obrázok 1
  2. 2

    Ale tento sa zle zle pretáčal a pomohla som si s tanierom.Takže pri treťom som hrozná prekrojila na polovicu a tak dala na lievanec a tieto boli najlepšie,asi takéto :

    Lievance len z celozrnnej múky s hroznom - obrázok 2
  3. 3

    A kto došiel až potiaľ,nech popustí uzdu fantázii a predstaví si na tom poslednom šľahačku a pudingový krém.Lenže to som už nestihla fotiť a úvodná fotka je z celého hrozna,tam šľahačka dopadla o chvíľu takto:

    Lievance len z celozrnnej múky s hroznom - obrázok 3
  4. 4

    A ak náhodou niekto si myslí,že podobné "lakocinky" sú s celozrnnou múkou a bez cukru zdravšie( a čo na tom,že som pridala puding a šľahačku?Veď len trochu...:-) ),tak tomu píšem postup:

    Lievance len z celozrnnej múky s hroznom - obrázok 4
  5. 5

    V mise vymiešame 200 g múky s mliekom,žĺtkami,medom,štipkou soli a minerálnou vodou a vyšľaháme na hladké cesto.Nechala som postáť cca 10 min. a pomaly pridala vyšľahaný sneh z troch bielkov.Z uvedeného množstva vyšli 4 ks a prvý a posledný boli najlepšie,teda bez ovocia a s polovičkami hrozna.Kto vyskúša,nech mu chutí a nech si pocukruje a poleje čokoládou,mne sa minula :-)))

Diskusia k receptu

aininka
:-) aj ja peciem bez cukru a s celozrnnou mukou. Toto si odlozim :-)
afataga
ved si tam dala med, takze sladke asi boli aj od hrozna, vyzeraju chutne
babidka
@frezia , lievance som uz davno nerobila - ale tieto urobim urcite ! Konecne zasa taky zdravsi / ale ja si ho este polejem na vrchu trstinovou melasou alebo medom / aby som zahnala zle svedomie , ze si nedam pokoj kym kazdy den nezjem nieco sladke :-) Aj vnucka sa potesi takemu olovrantu , aj babicka si dopraje .....
evanaaa
Takto robím lievance aj ja, len z celozrnnej múky ( aj palacinky), len s ovocím budem musieť vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia