Lievance len z celozrnnej múky s hroznom
Autor receptu: frezia68
S lievancami a veľmi dobrými,akoby sa tu roztrhlo vrece. Všetko sladké obmedzujem,ale ste
ma tak navnadili,že som včera neodolala.Bez droždia,PDP a bez cukru a vôbec som ich tu
nemienila pridať s predpokladom,že nebudú také dobré,ako z bielej múky.Ale boli...
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Prvý lievanec som urobila bez ovocia,len tak na skúšku,či bude "nadýchaný",ale bol a hneď sme vychutnávali.Tak som pri druhom pridala hrozno,chytro doniesla laptop a urobila foto...
- Ale tento sa zle zle pretáčal a pomohla som si s tanierom.Takže pri treťom som hrozná prekrojila na polovicu a tak dala na lievanec a tieto boli najlepšie,asi takéto :
- A kto došiel až potiaľ,nech popustí uzdu fantázii a predstaví si na tom poslednom šľahačku a pudingový krém.Lenže to som už nestihla fotiť a úvodná fotka je z celého hrozna,tam šľahačka dopadla o chvíľu takto:
- A ak náhodou niekto si myslí,že podobné "lakocinky" sú s celozrnnou múkou a bez cukru zdravšie( a čo na tom,že som pridala puding a šľahačku?Veď len trochu...:-) ),tak tomu píšem postup:
- V mise vymiešame 200 g múky s mliekom,žĺtkami,medom,štipkou soli a minerálnou vodou a vyšľaháme na hladké cesto.Nechala som postáť cca 10 min. a pomaly pridala vyšľahaný sneh z troch bielkov.Z uvedeného množstva vyšli 4 ks a prvý a posledný boli najlepšie,teda bez ovocia a s polovičkami hrozna.Kto vyskúša,nech mu chutí a nech si pocukruje a poleje čokoládou,mne sa minula :-)))