Lieskovcovo–hubová plnka

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak. Pridáme PL materinej dúšky a huby a pražíme, kým huby nedostanú jemne hnedú farbu. Pridáme víno a varíme, kým sa alkohol nevyparí. Potom pridáme slepačí vývar a varíme, až sa tekutina vyparí. Osolíme a okoreníme.
  2. Masu preložíme do väčšej misy. Dobre vymastíme chlebíčkovú formu. Do hubovej masy pridáme chlieb, petržlen, šalviu, zvyšnú materinu dúšku a lieskovce. Zamiešame vajcia, smotanu, soľ a korenie a všetko dobre vymiešame.
  3. Hmotu preložíme do formy, prikryjeme fóliou, vložíme do rúry a pečieme asi 45 minút. Potom fóliu odstránime a pečieme ešte asi 30 minút dozlata.