Lieskovcová čoko torta
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup- 200 g čokolády nalámeme na kúsky a v kovovej nádobe rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 110 g masla,
espreso a rum a dobre zamiešame. Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Vajcia vymiešame s cukrom, do hotovej hmoty zamiešame rozpustenú čokoládu, múku, lieskové oriešky a prášok do pečiva.
- Tukom vymastíme 2 okrúhle formy na pečenie (s priemerom 18 cm). Do každej nalejeme polovicu cesta. Pečieme 30 minút v predhriatej rúre. Po vychladnutí každý korpus rozpolíme.
- Na náplň rozpustíme vo vodnom kúpeli zvyšok čokolády a vmiešame 100 g masla. Polovičky korpusu potrieme krémom, naskladáme na seba a zvyškom krému potrieme aj tú vrchnú.
- Posypeme posekanými orieškami a necháme v chladničke hodinu odležať.
|