Lieskovcová čoko torta

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. 200 g čokolády nalámeme na kúsky a v kovovej nádobe rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 110 g masla, espreso a rum a dobre zamiešame. Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Vajcia vymiešame s cukrom, do hotovej hmoty zamiešame rozpustenú čokoládu, múku, lieskové oriešky a prášok do pečiva.
  2. Tukom vymastíme 2 okrúhle formy na pečenie (s priemerom 18 cm). Do každej nalejeme polovicu cesta. Pečieme 30 minút v predhriatej rúre. Po vychladnutí každý korpus rozpolíme.
  3. Na náplň rozpustíme vo vodnom kúpeli zvyšok čokolády a vmiešame 100 g masla. Polovičky korpusu potrieme krémom, naskladáme na seba a zvyškom krému potrieme aj tú vrchnú.
  4. Posypeme posekanými orieškami a necháme v chladničke hodinu odležať.