Levočsko-kopaničiarska baba

Autor receptu: gombicka94

Tento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme si ho však vylepšili s pridaním pár surovín. Babu robievame nielen na Veľkú noc, ale aj počas roka.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Množstvo surovín závisí od veľkosti zapekacej nádoby.
  2. Na kocky pokrájané rožky vložíme do väčšej nádoby.
  3. Vajíčka si rozmiešame s mliekom, korením a cesnakom.
  4. Zo vzniknutou zálievkou zalejeme rožky a dôkladne s rukou premiesime.
  5. Do maslom vymastenej zapekacej nádoby vložíme vzniknutú hmotu. Na vrch nahusto poukladáme na kolieska nakrájanú klobásku. Pečieme v rúre pri 180°C asi 20 min. 5 min pred dopečením ,,babu" vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom. Po upečení krájame na obdlžníky
  6. Počet porcíí závisí od veľkosti zapekacej misky, veľkosti rezov.... a hladu stravníkov :-)