Levočsko-kopaničiarska baba
Autor receptu: gombicka94
Tento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme si ho však vylepšili s pridaním pár surovín. Babu robievame nielen na Veľkú noc, ale aj počas roka.
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Množstvo surovín závisí od veľkosti zapekacej nádoby.
- Na kocky pokrájané rožky vložíme do väčšej nádoby.
- Vajíčka si rozmiešame s mliekom, korením a cesnakom.
- Zo vzniknutou zálievkou zalejeme rožky a dôkladne s rukou premiesime.
- Do maslom vymastenej zapekacej nádoby vložíme vzniknutú hmotu. Na vrch nahusto poukladáme na kolieska nakrájanú klobásku. Pečieme v rúre pri 180°C asi 20 min. 5 min pred dopečením ,,babu" vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom. Po upečení krájame na obdlžníky
- Počet porcíí závisí od veľkosti zapekacej misky, veľkosti rezov.... a hladu stravníkov :-)