Levanduľová tvarohová torta
Levanduľová tvarohová torta

Levanduľová tvarohová torta

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. apríla 2019
Levanduľová tvarohová torta
Foto: Pravda - Ivan Majerský
35 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
50 ks
100 g
Krémy:
500 g odtučnený
3 bal.
300 ml
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tvarohový krém: Vymiešame tvaroh, vanilkový cukor s polovicou vyšľahanej šľahačky.

  2. 2

    Levanduľový krém: Do mascarpone zamiešame zvyšnú vyšľahanú šľahačku, do ktorej sme pridali levanduľový sirup podľa chuti.

  3. 3

    Sušienky rozdrvíme a zalejeme rozpusteným maslom. Zmes natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 25 cm. Na sušienkovú zmes navrstvíme tvarohový krém a potom zľahka aj druhý, levanduľový. Necháme v chladničke zatuhnúť do druhého dňa.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Prekrásna tortička. Medzi dva krémy treba dať aj džem? Levanduľový krém sa zafarbí na svetlofialovú farbu od levanduľového sirupu? Alebo sa pridáva potravinové farbivo?
Pekná a aj chutná, fialová jej svedčí :)
@Lemoncurd , aký džem? Nikde sa nespomína, ani potravinová farba, jasné, že sa krém do fialova zafarbí tou levandulou, vlastne sirupom.

Pridaj komentár k receptu: