Levanduľová tvarohová torta
Levanduľová tvarohová torta

Levanduľová tvarohová torta

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. apríla 2019
Levanduľová tvarohová torta
Foto: Pravda - Ivan Majerský
35 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
50 ks
100 g
Krémy:
500 g odtučnený
3 bal.
300 ml
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tvarohový krém: Vymiešame tvaroh, vanilkový cukor s polovicou vyšľahanej šľahačky.

  2. 2

    Levanduľový krém: Do mascarpone zamiešame zvyšnú vyšľahanú šľahačku, do ktorej sme pridali levanduľový sirup podľa chuti.

  3. 3

    Sušienky rozdrvíme a zalejeme rozpusteným maslom. Zmes natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 25 cm. Na sušienkovú zmes navrstvíme tvarohový krém a potom zľahka aj druhý, levanduľový. Necháme v chladničke zatuhnúť do druhého dňa.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pod tým fialovým krémom sa mi zdalo, že je tam pásik džemu, ale možno sa mýlim neviem. Napíšte prosím, keď už niekto vyskúšal tento recept.
1x garanco
Prekrásna tortička. Medzi dva krémy treba dať aj džem? Levanduľový krém sa zafarbí na svetlofialovú farbu od levanduľového sirupu? Alebo sa pridáva potravinové farbivo?