Levanduľová tvarohová torta
Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. apríla 2019
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
35 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tvarohový krém: Vymiešame tvaroh, vanilkový cukor s polovicou vyšľahanej šľahačky.
- 2
Levanduľový krém: Do mascarpone zamiešame zvyšnú vyšľahanú šľahačku, do ktorej sme pridali levanduľový sirup podľa chuti.
- 3
Sušienky rozdrvíme a zalejeme rozpusteným maslom. Zmes natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 25 cm. Na sušienkovú zmes navrstvíme tvarohový krém a potom zľahka aj druhý, levanduľový. Necháme v chladničke zatuhnúť do druhého dňa.
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Lemoncurd , aký džem? Nikde sa nespomína, ani potravinová farba, jasné, že sa krém do fialova zafarbí tou levandulou, vlastne sirupom.