Letný ovocný dezert
Komerčný recept
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| Na náplň: | |
| 300 ml |
|
| 100 g |
|
| z 1 citróna |
|
| 1 bal |
|
| 150 ml |
|
| 1 bal |
|
| 100 ml |
|
| 700 g (napr. ríbezle, maliny, čučoriedky, černice) |
|
| Na ozdobenie: | |
| 2 bal |
|
| 50 g |
|
| 500 ml |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do peny. Cesto vylejeme na plech (30 x 40 cm), vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť. <br /><br /> Elektrická rúra: 180°C <br /> Teplovzdušná rúra: 170°C <br /> Plynová rúra: stupeň 2-3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 15 - 20 minút
- 2
Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom dotuha. Pridáme do smotany a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame ihneď do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť.
- 3
Na ozdobenie naukladáme ovocie na stuhnutú náplň. Ovocie zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu