Letný ovocný dezert

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 17. júna 2016
Letný ovocný dezert
Foto: droetker

Komerčný recept

45 minút
príprava
15-20 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Na cesto:
5 ks
150 g
100 g
30 g
Na náplň:
300 ml
100 g
z 1 citróna
1 bal
150 ml
1 bal
100 ml
700 g (napr. ríbezle, maliny, čučoriedky, černice)
Na ozdobenie:
2 bal
50 g
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do peny. Cesto vylejeme na plech (30 x 40 cm), vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť.

    Elektrická rúra: 180°C
    Teplovzdušná rúra: 170°C
    Plynová rúra: stupeň 2-3

    Doba pečenia: asi 15 - 20 minút

  2. 2

    Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom dotuha. Pridáme do smotany a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame ihneď do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť.

  3. 3

    Na ozdobenie naukladáme ovocie na stuhnutú náplň. Ovocie zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.

Diskusia k receptu

maska10
Tu chut si viem predstavit,mam rada take kyselkave kolace