Letný ovocný dezert

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

45 minút
príprava
15-20 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do peny. Cesto vylejeme na plech (30 x 40 cm), vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť. <br /><br /> Elektrická rúra: 180°C <br /> Teplovzdušná rúra: 170°C <br /> Plynová rúra: stupeň 2-3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 15 - 20 minút
  2. Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom dotuha. Pridáme do smotany a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame ihneď do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť.
  3. Na ozdobenie naukladáme ovocie na stuhnutú náplň. Ovocie zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.