Letno a ľahko

alzbetty - fotkaalzbetty, 18. júla 2014
Letno a ľahko
Foto: alzbetty

V takýchto horúčavách padne dobre na obed či večeru niečo, čo nezaťaží žalúdok, ale predsa zachutí, dokonca je to aj zdravé a vcelku light Zobraziť celý popisV takýchto horúčavách padne dobre na obed či večeru niečo, čo nezaťaží žalúdok, ale predsa zachutí, dokonca je to aj zdravé a vcelku light :)

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks
1 ks
80 g
 lístky
1/2 ČL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Cuketu olúpeme, vydlabeme semienka a nastrúhame. Podobne aj mrkvu. Na panvici rozohrejeme olej, zľahka opečieme cuketu s mrkvou a pásikmi papriky, jemne osolíme. Pár listov kapusty nakrájame na rezančeky, uhorku na kocky. Osolíme, zmiešame spolu s opečenou cuketou, mrkvou a paprikou.

  2. 2

    Cottage cheese vymiešame s mletou červenou paprikou a pridáme do šalátu. Ochutíme citrónovou šťavou a podávame s pečivom, prípadne hriankami a ozdobíme lístkami bazalky. Dobrú chuť.

  3. 3

    P.S.: môže sa použiť ľubovoľná zelenina. Množstvo je zhruba na jednu porciu, ale šalát sa dá podávať aj ako chuťovka alebo príloha.

Diskusia k receptu

marianne
aj mne sa paci,tiez by som to este nejakym dobrym olejom zakvapkala..inak bez chybicky..
radost
cuketu..patizon..teraz denne..uhorku,rajčinu surovú k tomu..
čím menej-tým lepšie..a môže byť další večer s obmenou toto ľahké letné menu..:-)
alzbetty
je tu veľa variant kľudne mixujte, hlavne nech vám chutí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia