Letné brokolicové cestoviny

Autor receptu: meow

Takže, v poslednej dobe sa snažím variť ľahko a trochu diétnejšie. Tento recept som si sama vymyslela. Milujem brokolicu a zatúžila som po nejakej zdravej krémovejšej omáčke na cestoviny, na čo je úplne super kokosové mlieko a tak vzniklo toto :) Omáčka je skôr sladšia a pomer cestovín a zeleniny si treba prispôsobiť, ja mám niekedy radšej viac zeleniny ako cestovín.

1
porcia
25 minút
príprava

Postup

  1. V osolenej vode si uvaríme cestoviny podľa ľubovôle, ja zvyknem celozrnné penne, ale rovnako dobré budú aj klasické špagety a podobne. Cestoviny scedíme, ja ich na sitku nenechávam dlho odkvapkávať, lebo potom sa mi zdajú suché.
  2. Pripravíme si omáčku. Na panvici roztopíme kokosové mlieko z konzervy (po pobyte v chladničke má maslovitú konzistenciu).
  3. Pridáme nasekanú cibuľku a neskaný cesnak, nemusí byť úplne na drobno, ak vám to nevadí. Cesnak podľa chuti, ja ho mám rada, tak dávam aj 4 strúčiky.
  4. Pridáme brokolicu, ja som ju predtým preliala na sitku vriacou vodou. Pridáme kukuricu a druhú PL kokosového mlieka. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Prikryjeme pokrývkou a dusíme, kým brokolica nezmäkne, môžeme podliať trochou vody.
  5. Tento krok je ľubovoľný, ak chceme, aby bola "omáčka" omáčkovitejšia, môžeme ju trochu pomixovať ponorným mixérom, ja som to nerobila.
  6. Naložíme na tanier cestoviny, na ne omáčku a papáme. Môžeme posypať strúhaným syrom.