Lesnícky tokáň

Autor receptu: redakcia

Originál receptu aj s krásnou fotkou nájdete tu.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pokrájame na tenšie hranolčeky. Osolíme ho, okoreníme čiernym korením, prestrekneme worcesterskou omáčkou, poprášime solamylom a v kovovej miske premiešame. Pridáme pár kvapiek oleja a necháme najmenej hodinku odstáť.
  2. Medzitým si pripravíme zálievku: v miske zmiešame biele víno, nálev zo šampiňónov a solamyl. V hlbšej panvici rozpálime PL oleja a mäso rýchlo za stáleho miešania oddeľujeme od seba, pričom ho opražíme do biela. Keď mäso obelie, ihneď ho vyberieme späť do misky.
  3. Panvicu znovu rozpálime, pridáme olej a vložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Krátko popražíme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku, scedené šampiňóny, pokrájanú kapiu, najemno nakrájané sterilizované uhorky, nakrájanú feferónku a kečup.
  4. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku tymianu, prestrekneme worcesterskou omáčkou a minútku za stáleho miešania opečieme. Pridáme mäso, zalejeme premiešanou zálievkou, premiešame a odstavíme. Podávame s hranolčekmi.