Foto: archaa
Tento chlebík bol pre mňa výzva. Človek by si myslel, koľko je s tým práce, no práve naopak, nie je to nič zložité a Zobraziť celý popisTento chlebík bol pre mňa výzva. Človek by si myslel, koľko je s tým práce, no práve naopak, nie je to nič zložité a pritom vskutku aj akési umelecké dielko... Dokonca aj výborné... Vaši najmilší si isto nielen oči vyočia, ale aj pochutia...
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
250 ml |
|
1 ks |
|
štipka |
|
25 g |
|
50 g |
|
375 g |
|
75 g |
|
1/2 kocky čerstvé |
|
20 g |
|
3 PL na domiesenie a potretie |
|
Postup
-
1
Z mlieka, škrobu, vanilkového cukru a štipky soli uvaríme hustú zmes, ktorú potom vezmeme z ohňa a ihneď do nej primiešame maslo. Miešame dokým sa v nej nerozpustí. Túto zmes necháme pol hodiny odpočívať, kým nevychladne.
- 2
Potom k nej pridáme múku, cukor a droždie.
- 3
Vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice. Jednu hneď odložíme do misy. Druhú opäť rozdelíme napoly a obidve zafarbíme na rôzne odtiene hnedej. Do prvej primiesime 5 g kakaa aj s 1 PL mlieka a opäť vymiesime. Odložíme extra do misky. Do tej druhej polovice primiešame 15 g kakaa a 2 PL mlieka. Vymiesime a odložíme do misky. Všetky tri cestá necháme v miskách na teplom mieste hodinu vykysnúť.
- 4
Potom každé cesto rozdelíme na sedem kúskov a vyformujeme guličky, budeme mať 21 guličiek. Môžete si trochu podsypať múkou, ak sa vám bude cesto trošku lepiť ako mne..
- 5
Začneme svetlohnedým cestom. Z guličiek vyváľame šúľančeky.
- 6
S guličkami z tmavého cesta urobíme presne to isté, ale dbáme na to aby boli rovnako dlhé ako tie zo svetlohnedého.
- 7
Tmavé šúľančeky jemne valčekom vyváľame a zabalíme do nich šúľančeky svetlohnedé...
- 8
No a zostali nám len biele guličky a postupujeme opäť takisto... Ako vidíte, nemusia byť dokonalé, čím nedokonalejšie, tým bude efekt ozajstnejší... avšak biele cesto by malo z väčšej časti úplne pokryť tmavé.
- 9
Teraz si vymastite formu na chlebíček a šúľančeky doň navrstvite naseba, kľudne niektoré spľasnite. Chlebík tak bude vyzerať dokonalejšie a docielite naozajstný leopardí vzor. Nechajte vo forme prikrytý utierkou ešte pol hodiny podkysnúť.
- 10
Aby chlebík dostal peknú zlatohnedú farbu potrite ho pred pečením zvyšnou 1 PL mlieka a vložte do vyhriatej rúry na 175 stupňov. Pečte približne 45 až 50 minút.
- 11
Po upečení ho nechajte vo forme dobre vychladnúť a potom ho vyklopte... Nakrájajte a servírujte...
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem ...je ozaj veľmi chutný, dnes padol za obeť na raňajky :)
Vďaka!
Veľmi pekne ďakujem :)
To určite :) držím palce, nech sa vydarí...
Hihi...tiež som sa na ňho fyzicky i psychicky pripravovala, ale nakoniec to nebolo také strašné ako sa videlo...povedala by som, že asi najväčšia práca na tom bolo to kysnutie... :D :D :D
Urcite ano! Dakujem:)
Dakujem pekne
Vdaka :)
Velmi pekne dakujem za pochvalu :)
Uiii skoda ze uz nemas fotocku..musel vyzerat velmi pekne...tiez dakujem za komentarik
Rádo se stalo. Vzorek je kouzelný, leopard může závidět!! Krásný den přeji všem!
Dakujeeeeem
Oh tak to budem netrpezlivo cakat na spravy ako sa chlebik vydaril a aj obrazocku sa velmi velmi potesim. Drzim palceee...ozaj to nie je narocne..
Rado sa stalo a teším sa aj nabudúce :)
Teším sa a ďakujem :)