Je to bleskovy ,krehký koláč ktorý zvládne aj malý kuchár.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Preosiatu múku,kypriaci prášok a práškový cukor zmiešame . Plech nahrubo natrieme maslom a polovicu zmesi naň rovnomerne nasypeme.
- 2
Jablká očistíme, postrúhame, rozložíme na pripravený plech ,posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom podľa chuti. Nasypeme na ne druhú polovicu suchej múčnej zmesi.
- 3
V mlieku dobre rozmiešame vajcia a celú plochu koláča polejeme. Na vrch poukladáme tenké plátky masla. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na pol hodiny. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
- 4
Pre tých čo neradi čistia jablká mám radu. Jablká umyte, prekrojte vyberte jadrá a strúhajte na strúhadle dlaňou. Treba pritláčať len dlaň,nie držať prstami. Zostane vám v ruke len šupka. Toto som počula strašne dávno v rádiu , vyskúšajte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Original recept mam od velmi dobrych kucharov zo "Smeblog: Varíme s medveďom".
Skuste ich blog ak nepoznate, nesklamete sa, maju vela nasledovnikov...
tu je recept na sypany tvaroznik:
baranek.blog.sme.sk/c/144958/Varime-s-medvedom-Tvarohove-ko...
uvidime napisem