Lenivý jablčník
Autor receptu: brigita
Je to bleskovy ,krehký koláč ktorý zvládne aj malý kuchár.
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Preosiatu múku,kypriaci prášok a práškový cukor zmiešame . Plech nahrubo natrieme maslom a polovicu zmesi naň rovnomerne nasypeme.
- Jablká očistíme, postrúhame, rozložíme na pripravený plech ,posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom podľa chuti. Nasypeme na ne druhú polovicu suchej múčnej zmesi.
- V mlieku dobre rozmiešame vajcia a celú plochu koláča polejeme. Na vrch poukladáme tenké plátky masla. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na pol hodiny. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
- Pre tých čo neradi čistia jablká mám radu. Jablká umyte, prekrojte vyberte jadrá a strúhajte na strúhadle dlaňou. Treba pritláčať len dlaň,nie držať prstami. Zostane vám v ruke len šupka. Toto som počula strašne dávno v rádiu , vyskúšajte.