Lenivý jablčník

Autor receptu: brigita

Je to bleskovy ,krehký koláč ktorý zvládne aj malý kuchár.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Preosiatu múku,kypriaci prášok a práškový cukor zmiešame . Plech nahrubo natrieme maslom a polovicu zmesi naň rovnomerne nasypeme.
  2. Jablká očistíme, postrúhame, rozložíme na pripravený plech ,posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom podľa chuti. Nasypeme na ne druhú polovicu suchej múčnej zmesi.
  3. V mlieku dobre rozmiešame vajcia a celú plochu koláča polejeme. Na vrch poukladáme tenké plátky masla. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na pol hodiny. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
  4. Pre tých čo neradi čistia jablká mám radu. Jablká umyte, prekrojte vyberte jadrá a strúhajte na strúhadle dlaňou. Treba pritláčať len dlaň,nie držať prstami. Zostane vám v ruke len šupka. Toto som počula strašne dávno v rádiu , vyskúšajte.