Lenivé ražniči (fotorecept)

Autor receptu: renama

Ak máte chuť na niečo výborné a nechce sa Vám tráviť veľa času v kuchyni.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky suroviny si nakrájame. Množstvo si každý určí podľa vlastnej potreby ;) Na panvicu si dáme nakrájanú slaninku a opražíme ju. Ona pustí masť, takže som nepridávala žiadne iné oleje. Ku slaninke dáme cibuľku, orestujeme. Ešte okorenené kuracie mäsko a klobásku doložíme, už len prikryť a dusí sa to max 30.min
  2. Pripravíme si opekané zemiaky. Zemiaky očistíme a nakrájame. V miske ich polejeme olivovým olejom a pridáme korenie podľa chuti. Ja som dala soľ, trošičku vegety a červenú papriku. Vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry. Pečieme podľa potreby. Zemiaky sú chutné, chrumkavé a nie sú vôbec mastné. Takto pripravujem opekané zemiaky už roky.
  3. Prajem všetkým dobrú chuť ;)