Lenivá štrúdľa

pikica - fotkapikica, 1. februára 2011

Tento recept mam od svojej mamy,je rýchly a hlavne dobrý.

Suroviny

1 dc
30 dg
15 dg
  mleté
 /nemusia byť/
1 ks




Postup

  1. 1

    Z mlieka,ramy a múky vymiesime cesto.Rozdelíme ho 2 časti a každú časť natenko rozvaľkáme. Jablká nastrúhame,ochutíme škoricou a cukrom.Slivky dáme odtiecť na sitko zo šťavy.

  2. 2

    Na jeden plát dáme mleté orechy ,postrúhané jablká,hrozienka podľa chuti a zvinieme do závinu. Na druhý plát dáme mletý mak s cukrom,naň slivky z kompótu,hrozienka podľa chuti a zvinieme do závinu. Oba záviny dáme na vymasteny plech a potrieme vajičkom,upečieme do zlatista. Nech vám chutí:-)

Diskusia k receptu

ursula4
Môj manžel tiež robí túto štrúdľu,ale dáva maslo nie tuk a po zmiesení dá cesto aspoň na 1 hod.do chladničky a potom sa s ním dobre pracuje
babanka
ja robím neťahanú štrúdlu z 25O g hl.múky,5O g masla,1 vajce 2 lyžice octu,3 lyžice vody a trošku soli.Povaľkané cesto ešte pokvapkám maslom a potom plnku.
1x arles
sovka62
Ja 250g múky, 100g masla, 1 dcl mlieka, 1 vajce a štipku soli. Je také vláčne, že z neho robím štyri štrúdle na celú dĺžku plechu.
braxi
Sovka tvoj recept v piatok vyskúšam...treba nechať cesto odpočívať? ďakujem vopred za odpoveď...
sovka62
Pôvodne som v recepte mala, že treba nechať hodinku v chlade. Ale robila som tak len prvý raz. Keď si deti zmysleli (starý recept, moje deti už majú vyše štyridsať rokov) že chcú štrúdľu, v cuku-letu namleli mak, vykôstkovali jeden pohár zavarených višní a jeden čerešní (to bolo presne na tie štyri štrúdle) a veru sa im nechcelo čakať kým bude cesto v chlade. Tak ju ani teraz nechladím, zamiesim vyvaľkám, naplním a šup s ňou do rúry. A taká maková s pomiešanými višňami a čerešňami je najlepšia na svete.
orchidea
Robím túto štrúdľu a je ozaj dobrá, dobre sa cesto vaľká, ale napísala som si aj recept ktorý uviedla @sovka , je podobný len s vajíčkom, vyskúšam ho. Vlastne, ide tam múka hladká?
haston
pod názvom lenivá štrúdľa poznám recept, v ktorom sa sype zmes (časť) múky a cukru na vymastený plech, uložia sa na to jablká so škoricou a cukrom a navrch sa vysype zvyšná sypká zmes. pokvapká sa hojne celé maslom/margarínom a dá piecť. upečené sa krája až po vychladnutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia