Lekvárové buchty(fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Dnes som ich robila prvý krát:)))).....Dúfam že sa páčia:)
20 porcií |
40 minút príprava |
30-40 minút na 200 °C |
Postup
- Do múky pridáme droždie zmiešame s cukrom,žltok,vlažné mlieko,soľ,rozpustený tuk.
- Vypracujeme polotuhé cesto a na teplom mieste ho necháme vykysnúť.
- Vykysnuté cesto dáme na pomučenú tablu,vyvaľkáme ho na hrúbku asi 1 cm.
- Pokrájame na 20 rovnakých obdlžníkov.
- Na každý položíme náplň
- Okraje cesta dobré spojíme
- Buchty poukladáme na vymastený plech vedľa seba,každú pomastíme aj po bokoch,aby sa nezlepili:)) a necháme ešte nakysnúť:)
- Vložíme ich do vyhriatej rury(200 C°)
Po zapečení znížime teplotu a dopekáme do zlatista asi 40 minutiek:)
- Maková plnka:
Mak zomelieme,zalejeme mliekom a za stáleho miešania zahrievame do zahustenia.
Pridáme krupicový cukor a vanilkový cukor,ochutíme rumom,škoricou a citrónovou šťavou.
Orechová plnka:
V mlieku rozmiešame krupicový a vanilkový cukor,necháme zovrieť a do vriaceho mlieka nasypeme postrúhané vlašské alebo lieskové orechy.
Pridáme opláchnuté hrozienka a dochutíme citrónovou šťavičkou:)
Tvarohová plnka:
Tvaroh zmiešame so žltkom,krupicovým a vanilkovým cukrom,vmiešame oplachnuté hrozienka a dochutíme citronovou šťavou.