Lekvárové buchty(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Dnes som ich robila prvý krát:)))).....Dúfam že sa páčia:)

20
porcií
40 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do múky pridáme droždie zmiešame s cukrom,žltok,vlažné mlieko,soľ,rozpustený tuk.
  2. Vypracujeme polotuhé cesto a na teplom mieste ho necháme vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto dáme na pomučenú tablu,vyvaľkáme ho na hrúbku asi 1 cm.
  4. Pokrájame na 20 rovnakých obdlžníkov.
  5. Na každý položíme náplň
  6. Okraje cesta dobré spojíme
  7. Buchty poukladáme na vymastený plech vedľa seba,každú pomastíme aj po bokoch,aby sa nezlepili:)) a necháme ešte nakysnúť:)
  8. Vložíme ich do vyhriatej rury(200 C°) Po zapečení znížime teplotu a dopekáme do zlatista asi 40 minutiek:)
  9. Maková plnka: Mak zomelieme,zalejeme mliekom a za stáleho miešania zahrievame do zahustenia. Pridáme krupicový cukor a vanilkový cukor,ochutíme rumom,škoricou a citrónovou šťavou. Orechová plnka: V mlieku rozmiešame krupicový a vanilkový cukor,necháme zovrieť a do vriaceho mlieka nasypeme postrúhané vlašské alebo lieskové orechy. Pridáme opláchnuté hrozienka a dochutíme citrónovou šťavičkou:) Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame so žltkom,krupicovým a vanilkovým cukrom,vmiešame oplachnuté hrozienka a dochutíme citronovou šťavou.